O campanie de marketing digital este o activitate complexă, care îți necesita dedicarea și atenția ta de la început până la sfărșit. Campaniile de marketing digital sunt mult mai dinamice și mai sigure decât metodele tradiționale de marketing.

Cu marketingul digital, există un schimb constant de date între afacerea ta și diferite platforme online pe care se face promovarea. De exemplu, o mare parte a campaniilor de marketing digital sunt serviciile de optimizare SEO website. Optimizarea SEO nu este ceva ce poți cumpăra sau implementa pur și simplu cu o singură tranzacție. SEO este un proces continuu, iar pentru a te asigura că afacerea ta continuă să crească, trebuie să examinezi în mod regulat datele și să evaluezi eficiența acestei optimizări.

Ca totul să fie simplu de făcut când vine vorba de campania ta de marketing digital totul trebuie abordat într-o manieră logică și eficientă. Astfel vei avea garantat cele mai bune șanse de succes.

Pasul 1 – Definiți-vă obiectivele

Pentru unii oameni, acest sfat pare atât de vădit, de evident că s-ar putea întreba de ce mai este inclus pe această listă. Motivul pentru care acest prim pas este aici este unul simplu: Există mulți oameni care sunt atât de dornici să dea drumul campaniei lor încât nu fac o planificare în prealabil pentru o abordare concretă.

Obiectivele exacte pe care le urmărești depind în întregime de tine, iar acest lucru necesită un minim de planificare. De aceea încă din prima fază a campaniei pune întrebări și planifică. Ce vreau să fac? Vreau să-mi fac mai cunoscută afacerea? Vreau să-mi optimizez website-ul cu SEO? Vreau să-mi cresc audiența în social media?
Întrebările corecte și planul de acțiune construit în jurul acestora sunt cheia către un start bun.

Pasul 2 – Află cine sunt clienții tăi

Știind exact cui trebuie să vă vindeți produsele este pas extrem de important dacă dorești să utilizezi mai eficient resursele campaniei. Indiferent de buget, cu cât ști mai multe despre clientul tău, cu atât mai bine îți poți crea materialele de marketing.

Un prim pas ar fi să stabilești exact cine va cumpără produsele tale, iar dacă dorești să ajungi la noi segmente de public și să îți extinzi afacerea trebuie să te asiguri că noua direcție pe care o abordezi nu va înstrăina clienții existenți.

Pasul 3 – Definește clientul ideal

Construiește o descriere detaliată a clientului tău ideal. Această descriere ar trebui să includă informații despre vârsta, ocupație, bugetul clientului, situația familială și orice altă variabilă care va determina modul în care este probabil să-și cheltuiască banii. Desigur această listă poate include adesea și informații despre hobby-urile și interesele personale.

Pasul 4 – Planifică cu un buget realist

Acesta este un alt pas foarte important, care este adesea trecut cu vederea. Stabilirea unui buget realist este important din mai multe motive. În primul rând, bugetul va servi ca restricție primordială pentru ceea ce poți face cu campania de marketing și va dicta și modul în care îți aloci resursele. Vestea bună este că aceste servicii de marketing digital sunt mai ieftine decât cele convenționale. Asta înseamnă că online vei face mai mult cu aceleași buget.

Pasul 5 – Profită de social media

Social media este cea mai importantă platformă de marketing din lumea de astăzi. Succesul sau eșecul campaniei tale digitale ar putea să se bazeze, în ultimă instanță pe cât de eficient poți utiliza mediile sociale. De exemplu, știai că SEO și social media merg mână în mână?
Prin social media ai acces la un număr enorm de oameni care îți pot cumpăra produsele și serviciile. Așa că data viitoare când vei începe o nouă campanie de marketing ține cont de acest aspect!

Nu uita: O strategie puternică de marketing digital reprezintă piatra de temelie a unei afaceri de succes.